Céklás rizottó

20141001_170240

Elsőre nem gondoltam volna, hogy én és a cékla ilyen barátságot kötünk. Eddig csak a hagyományos savanyúság formában ettem. Úgy imádom. Mivel nagymamámtól katunk 4 nagyobb darabot, gondoltam készítsünk valami finomat belőle. És persze, hogy ilyenkor nézek jó kis főzőműsorokat, miután a gyermek elaludt. Ekkor láttam meg a céklás rizottót. Eddig még rizottót sem készítettem, nem hogy céklával. De tetszett az elképzelés. Megnéztem a műsort és azután még utána olvastam kicsit. Beszereztem hozzá a megfelelő rizst és neki is álltam. Meglepően finom lett az eredmény.  Csak ajánlani tudom.:)

Hozzávalók:

  • 2 db cékla
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg rizottó rizs
  • 0,5 l húsleves alaplé
  • só, bors
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg feta vagy kecskesajt

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a rizst és pár perc alatt összeforgatjuk. Így az olaj szépen bevonja a rizst. Ezután apránként hozzáadjuk az alaplevet. Ezt úgy végezzük, hogy hozzáadunk nagyjából egy decit és folyamatosan kevergetjük, míg fel nem veszi az összes folyadékot. Majd megint egy kevés lé és így tovább. Az utolsó adag után hozzáadjuk a parmezánt, ami kellemesen krémessé teszi. Kecskesajttal vagy fetával tálaljuk.

A főzés során az alaplé hozzáadása előtt kezdhetjük egy kis fehérborral (kb.1-2dl) a felöntést. Én ennek hiányában anélkül készítettem, de így is mennyei lett.

20141001_170250

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!