Kit Kat torta

Kisfiam első születésnapjára készült ez a torta is. Keresztelő volt egyben, így összesen 3 torta készült. A többi torta is idővel felkerül a blogra. 🙂

A torta készítés most nem ment zökkenőmentesen. A csokis krém kicsit lágy lett, pontosabban miután pihent a hűtőben egy keveset szuper volt. Minden esetre a megtöltéssel eleinte akadtak problémáim, de szerencsére ez megoldódott. Majd a csokik nem akartak szépen az oldalán maradni. Így végezetül egy szép kék szalaggal megoldottam ezt a problémát is. Így igazi fiús torta lett. A lényeg, hogy a végeredmény szuper lett. A piskóta szintén újítás volt, mert eddig sima piskóta tésztával készítettem tortáim, de most egy kedvelt blogról (Nassolda) végre kipróbáltam az olajos piskótát. Nem bántam meg. Ezentúl ezzel készítem a tortákat. Köszönet érte. 🙂

Hozzávalók (24cm-es tortához):

Piskótához:

Krémhez:

+ 12 csomag hagyományos kitkat, 3-4 csomag smarties

A piskótához a tojásokat ketté választjuk. A fehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Tovább keverjük, majd mehet bele a liszt és a sütőpor. Óvatosan belekeverjük a fehérje habot is. Ezt egy gumi spatula segítségével könnyedén elvégezhetjük. Vigyázzunk, hogy ne maradjon a tál alján elkeveretlenül tészta és a habra is, hogy ne törjük meg. A tortaforma alját sütőpapírral fedjük és kivajazzuk. Az oldalát nem kell. Beleöntjük a tésztát és a spatula segítségével felhúzkodjuk az oldalára. Így könnyebben “kapaszkodik” fel a tészta. Előmelegített sütőben készre sütjük. Kb. 180°C-on sütjük. (Sütő függő a hőmérséklet.) Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megfelelő-e. Ha kész rácsra szedjük és hagyjuk kihűlni.

Amíg sül a piskóta elkésztjük a krémet.

A tojásokat a cukorral folyamatos kevergetés közben addig hevítjük míg a cukor el nem olvad. Ezután robotgép segítségével kihűlésig habosítjuk. Ezután belekockázzuk a vajat. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és elkeverjük benne a kakaót. Folyamatos kevergetés mellett apránként a tojásos krémhez adjuk. Alaposan elkeverjük, hogy a vaj is teljesen felolvadjon és sima krémet kapjunk. Hűtőbe tesszük.

Én itt rontottam el első próbálkozásra, mert nem vártam eleget a torta töltése előtt és a krém még lágy volt. De utána már nem volt gond.

A kihűlt tortalapot 3 felé vágjuk és betöltjük a csokoládé krémmel. Majd körbe is bevonjuk.

A kitkat csokik felhelyezéséhez egy gumikesztyűt húzunk, hogy ne legyen ujjlenyomatos a tortánk. Célszerű egy kicsit hűteni a tortán a csokik felhelyezése előtt is. Szépen körbe rakjuk a tortát a csokikkal, ha ingatagok lennének akkor rögzíthetjük egy szalaggal. Majd a tetejére halmozzuk a cukordrazsékat.

Nagy sikert aratott ez a torta a kisfiam és a vendégek körében is. 🙂

Tovább a blogra »